Lattialämmityksen ohjaus

Jatkuvatoimista lattialämmitystä ohjataan lattia- tai yhdistelmätermostaatilla, jonka anturi on asennettu lattiarakenteisiin.

Lattialämmitysjärjestelmä koostuu lattiarakenteisiin asennetuista kaapeleista tai lämpömatoista ja säätimestä. Hyväkin lämmitin saattaa toimia tehottomasti, jos sitä ei ohjata oikein. Sen takia kannattaakin valita korkeatasoinen lattia- tai yhdistelmätermostaatti.
 

Lattialämmitystä ohjataan lattiatermostaatilla, joka mittaa lattian lämpötilaa ja ohjaa lämmitystä asetusarvon ja mitatun lämpötilan eron perusteella. Jos huoneessa käytetään samanaikaisesti myös kattolämmitystä, saavutetaan paras säätö yhdistelmätermostaatilla, joka mittaa myös ilman lämpötilaa.

Termostaatin anturi johdetaan termostaatilta lämmitettävään lattiaan seinään upotetussa putkessa. Kaapelilämmityksessä anturi sijoitetaan lattiavaluun kahden kaapelivedon puoleen väliin.

Alson-lattialämpöelementtejä käytettäessä anturi kiinnitetään korotusrimaan lämpöelementin ja pintalattian väliin.


Evohome - langaton lattialämmityksen ohjaus

Energiatietoinen ja taloudellinen lämmitys voi olla samalla kertaa tyylikäs, mukava ja helppokäyttöinen. Honeywellin uusi langaton Evohome-ohjausjärjestelmä mahdollistaa huonekohtaisen lämmityksen säädön keskitetysti yhdestä pisteestä käsin. Evohome tukee kaikkia lämmitystapoja ja ohjaa niitä käyttämällä itsenäisiä aika- ja lämpötilaohjelmia.

Evohome-järjestelmän ansiosta jokaisen huoneen lämpötila voi olla yhtä yksilöllinen kuin huoneen käyttö.Järjestelmään voi liittää jopa kahdeksan lämmitysvyöhykettä, joille kullekin voidaan asettaa halutun mittaisia lämmitysjaksoja.

Evohome ei sovi sarjavastuskaapeleilla toteutetun lattialämmityksen ohjaukseen, koska järjestelmä mittaa vain huoneilman lämpötilaa, jolloin lattian lämpötila voi nousta liian korkeaksi. Sen sijaan se soveltuu erittäin hyvin itserajoittuvien lämmittimien (Effy-lattialämpömatot ja Floorwarm-lämpösäteilijät) ohjaukseen. Evohome-järjestelmän avulla voidaan myös ohjata vesikiertoista lattialämmitystä.

Lue lisää evohome-järjestelmästä >> 

 

ASMI TH132 F 

ASMI TH132 F on upotettava elektroninen lattiatermostaatti jatkuvatoimisen tai varaavan lattialämmityksen ohjaukseen. Termostaattiin liittyy anturi, joka mittaa lattian lämpötilaa.Termostaatin käyttönäppäimet ovat piilossa kannen alla.

Malliin voidaan asettaa viikko-ohjelma. Jokaiselle viikonpäivälle voidaan ohjelmoida jopa neljä valitun mittaista lämmitysjaksoa, joilla on omat asetusarvonsa. Esimerkiksi makuuhuoneen voi pitää viileämpänä arkipäivisin sinä aikana, kun siellä ei oleskella. Samoin olohuoneen lämpötilan voi säätää alhaisemmaksi yön ajaksi.

 


ASMI TH131 F 

ASMI TH131 F on upotettava elektroninen lattiatermostaatti jatkuvatoimisen tai varaavan lattialämmityksen ohjaukseen. Termostaattiin liittyy anturi, joka mittaa lattian lämpötilaa.

 


ASMI EF

ASMI EF on upotettava elektroninen lattiatermostaatti jatkuvatoimisen tai varaavan lattialämmityksen ohjaukseen. Se mittaa lattian lämpötilaa.

Lämpötilan asetusarvoa voidaan alentaa 5 °C ulkoisen kytkimen tai ajastimen avulla. Asetusarvon valitsimelle voidaan asettaa ylä- ja alarajat sisäisellä kytkimellä.


ASMI 56602

ASMI 56602 on elektroninen lattiatermostaatti jatkuvatoimisen tai varaavan lattialämmityksen ohjaukseen. Se mittaa lattian lämpötilaa anturilla, joka asennetaan lämmitettävän lattian rakenteisiin.

Termostaatin vesitiiviysluokka on IP31, joten sitä voidaan käyttää myös kosteiden tilojen lämmityksen ohjaukseen.


OCD2

OCD2 on upotettava elektroninen yhdistelmätermostaatti jatkuvatoimisen tai varaavan lattialämmityksen sekä yhdistetyn katto- ja lattialämmityksen ohjaukseen. Se mittaa sekä lattian että huoneilman lämpötilaa.

Termostaattiin voidaan asettaa viikko-ohjelma. Jokaiselle viikonpäivälle voidaan ohjelmoida jopa neljä valitun mittaista lämmitysjaksoa, joilla on omat asetusarvonsa. Esimerkiksi makuuhuoneen voi pitää viileämpänä arkipäivisin sinä aikana, kun siellä ei oleskella. Samoin olohuoneen lämpötilan voi säätää alhaisemmaksi yön ajaksi.

 

 


Avaa esite

Avaa ja tulosta esite "Lattialämmityksen ohjaus" pdf-tiedostona.


ASMI TH132 F

Lattiatermostaatti ASMI TH132 F mittaa lattian lämpötilaa.

 
Suojausluokka
Kosketinlähtö
Asetusarvo
  - lattia
  - huoneilma (vain TH132 AF)
Viikko-ohjelma
Anturin johto
Sähkönumero
IP20
16 A / 230 V
 
5 - 40 °C
5 - 30 °C
4 jaksoa/pv
3 m
35 302 79

ASMI TH131 F

Elektroninen termostaatti ASMI TH 131 F mittaa lattian lämpötilaa. Lataa termostaatin käyttöohje.

 
Suojausluokka
Kosketinlähtö
Asetusarvo
  - lattia
  - huoneilma (vain TH132 AF)
Lämpötilan alennus
Sähkönumero
 
  
 
15 - 35 °C
15 - 35 °C
1...3,5 °C

ASMI EF

Elektroninen termostaatti ASMI EF mittaa lattian lämpötilaa.

 
Suojausluokka     
Kosketinlähtö       
Asetusarvo                   
Lämpötilan alennus     
Sähkönumero 
IP21
16 A / 230 V
5 - 40 °C
-5 °C
81 794 94

ASMI 56602

Elektroninen lattiatermostaatti ASMI 56602 mittaa lattian lämpötilaa.

  Suojausluokka     
Kosketinlähtö       
Asetusarvo                       
Sähkönumero 
IP31
16 A / 230 V
15 - 0 °C
 

OCD2

Elektroninen yhdistelmätermostaatti OCD2 mittaa sekä lattian että huoneilman lämpötilaa.

 
Suojausluokka
Kosketinlähtö
Asetusarvo
  - lattia
  - huoneilma (vain TH132 AF)
Viikko-ohjelma
Anturin johto
Sähkönumero
IP21
16 A / 230 V
 
5 - 55 °C
5 - 40 °C
4 jaksoa/pv
3 m